MAX, Linde Hermans ontwerpt de eerste handtas voor Ambiorix

Schoenenfabrikant Ambiorix richt zijn blik ook op vrouwenaccessoires en presenteert de handtas MAX. De tas weerspiegelt het imago van Ambiorix. Kenmerkend zijn de kwaliteit in materiaal en afwerking, het ambachtelijke productieproces en de tijdloze vormgeving.
“Geïnspireerd op de garçonnestijl is deze collectie een tikkeltje mannelijk… passend in de bestaande vormentaal: sober en strak, eenvoudige patronen en een iconische beeldentaal” aldus Linde Hermans.


Er werd hiervoor gebruik gemaakt van hoogwaardig leder met respect voor het materiaal. Het gekozen leder toont de natuurlijke nerf van het vel, niets wordt verstopt. Zo heeft elke tas zijn eigen karakter en zal mooier worden met het gebruik doorheen de jaren. Sporen en vlekken blijven achter, rimpels verschijnen, ouderdom toont zich maar maakt het object mooier. Een kwalitatieve en tijdloze handtas is een generatieobject.


De tas heeft twee verschillende handgrepen en wordt geleverd met een afneembare schouderriem. De tas is verkrijgbaar in twee kleuren, zwart met een bruin detail of vice versa.
De handtas MAX is vanaf dit najaar te verkrijgen in de Ambiorix flagshipstores.

Over Linde Hermans
Linde Hermans studeerde in 1997 met grote onderscheiding af als Meester in Productdesign. Voor haar eindwerk rond schoenen deed ze een beroep op de expertise van Ambiorix, bekend van zijn handgemaakte herenschoenen. In 2014 koppelde IDE (Innovatie & Design Euregio) haar opnieuw aan de firma met de vraag om als designer een kritische blik te werpen op hun activiteiten.
Het werd duidelijk dat Ambiorix een nieuw marktsegment wilde bereiken door het productgamma uit te breiden met accessoires voor vrouwen. MAX is de eerste vrucht van deze samenwerking.
Een lederen handtas met een stoere naam die, zoals Ambiorix, eindigt op een X.
http://www.lindehermans.be

 

← Terug naar overzicht