Ambiorix wordt 125 jaar, dat verdient zelfs nu een bloemetje.

Ambiorix blaast dit jaar 125 kaarsen uit en er waren grote plannen om van 2020 een feestjaar te maken. Covid-19 brengt deze plannen dan wel in de war maar gelukkig valt niet alles in het water en weet Ambiorix zichzelf toch nog in de bloemetjes te zetten met een unieke Pioen-collectie. 

1895, Louis Steyns start een schoenmakerij in Verviers en verhuist die later naar Tongeren. 125 jaar later produceert Ambiorix nog steeds handgemaakte schoenen in Tongeren en staan kwaliteit, draagcomfort en design daarbij nog steeds centraal. Tegelijk is Ambiorix al die jaren met de tijd meegegaan door naast de tijdloze klassieke ook trendy collecties aan te bieden.

Voor dit jubileum ontwikkelde Ambiorix een speciale collectie van schoenen waarvan de zool en/of het bovenleder getatoeëerd wordt met een pioen, een bloem die staat voor liefde, geluk en voorspoed. Het deed dit in samenwerking met Tom Maassen, een gerenommeerde Limburgse Tattoo-artist. Ook voor hem was het een unieke ervaring om eens schoenen met zijn favoriete tattoo-bloem te tatoeëren.

CEO Peter Vavedin: “Toen de ontwerpafdeling met het voorstel kwam om voor ons jubileum samen te werken met een tattoo-artist, kon ik mij daar niet dadelijk iets bij voorstellen. Een stijlvolle klassieke herenschoen en een hippe tattoo …? Maar nu ik het resultaat zie, zou ik bijna overwegen om zelf zo een tatoeage te laten zetten.... Nu social distancing bijna alle festiviteiten onmogelijk maakt, biedt Ambiorix de Pioen-collectie aan via de webshops van Ambiorix en zijn partners. Vier digitaal mee en ontdek deze collectie online. Bij elk 10e paar dat verkocht wordt, schenkt Ambiorix een pioen-boeket aan de helden van een woonzorgcentrum.